Trainingen en opleidingen: een duurzame strategie voor meer veiligheid en efficiëntie

shutterstock_2111911970

Trainingen en opleidingen: een duurzame strategie voor meer veiligheid en efficiëntie

De digitalisering zet zich gestaag verder, nieuwe technologieën verschijnen iedere dag op het toneel en ook verschillende werkplekstrategieën- en methoden passen zich voortdurend aan de tijdsgeest aan. Bedrijven en hun werknemers kunnen niet anders dan up-to-date blijven met de noodzakelijke skills. De beste oplossing? Dat is een breed aanbod aan kwalitatieve trainingen en opleidingen die aan de specifieke noden en behoeften van jouw organisatie voldoen.

Levenslang leren als krachtige tool

Bij Rombit Solutions geloven we sterk in de kracht van relevante opleidingen en duurzame trainingen om veiligheid en efficiëntie op de industriële site te waarborgen. Levenslang leren is met andere woorden de way to go voor zowel werkgevers als werknemers om de vele veranderingen in de sector te kunnen bijbenen.

Om de verschillende uitdagingen binnen industriële havenbedrijven, Seveso-bedrijven en andere sterk beveiligde omgevingen het hoofd te bieden, is het van essentieel belang om de noodzakelijke vaardigheden en specifieke kennis te vergaren. Daarom zijn enerzijds opleidingen en trainingen gericht op veiligheid en certificering nodig, en anderzijds gedragsgerichte coaching . Het gaat hierbij onder meer om verantwoord aan de slag gaan met voertuigen en machines, maar eveneens over het optimaliseren van belangrijke (soft) skills als communicatie en probleemoplossend denken.

Alles in teken van veiligheid en efficiëntie

Rombit Solutions biedt onder meer trainingen en certificeringen voor nieuwe chauffeurs aan, als voorbereiding op de specifieke taken van de job. Ze krijgen zowel theoretische als praktische lessen die hen alles meegeven om veilig en vakkundig te kunnen rijden. Ook gedragsgerichte coaching voor chauffeurs is een van de beschikbare opleidingen. Hierbij zoomen we in op de aanwezige rijvaardigheden van chauffeurs en het verbeteren van bepaalde handelingen tijdens het rijden. Dit verlaagt de kans op eventuele ongevallen en geeft de algehele bedrijfsefficiëntie een flinke boost.

Ook het onder de knie krijgen van andere operationele vaardigheden, zoals werken met een heftruck, hefplatform, schaarlift, verreiker en bovenloopkraan, is een focuspunt binnen het trainingsaanbod. Op die manier creëer je een betrouwbare en efficiënte werkomgeving.

Veiligheid is zowat het sleutelwoord binnen alle soorten trainingen, maar zeker voor diegene die zich toespitsen op de veiligheidsprotocollen en -procedures. Denk maar aan trainingen zoals de BA4/5-opleiding om veilig te werken met elektrische installaties, ISPS en PFSO-regelgeving. Wij staan PFSO’s bij in de opleiding Security awareness in het kader van de ISPS regelgeving.

Trainingen op maat

Natuurlijk is niet ieder bedrijf helemaal hetzelfde. Afhankelijk van de noden en behoeften zijn ook op maat gemaakte trainingen van essentieel belang om resultaten en prestaties te verbeteren én de werknemerstevredenheid hoog te houden – een niet onbelangrijk detail. Daarom biedt Rombit Solutions ook trainingen aan die aan bepaalde vooropgestelde doelen voldoen, zoals bijvoorbeeld specifieke technische trainingen of leiderschapscoaching.

Nog vragen over de opleidingen of trainingen van Rombit Solutions? Aarzel niet om ons te contacteren. Wij helpen jou graag verder!